Vesti

Kako bi bolje odgovorio na potražnju potrošača McDonald’s planira da pokrene sopstvenu liniju vegetarijanskih proizvoda pod imenom McPlant.

YT screenshot

Već su testirali burger s odreskom na bazi biljaka veganske starap kompanije Beyond Meat. Sada žele da ponude sopstveni proizvod, pripremljen isključivo za McDonald’s, na određenim tržištima sledeće godine.

Lanac restorana nije precizirao hoće li obnoviti partnerstvo s Beyond Meat, samo su naveli da će se obratiti trećim proizvođačima kao i za ostale svoje proizvode.

Linija McPlant kasnije bi se mogla proširiti na alternative piletini, precizirao je McDonald’s tokom prezentacije ulagačima.

U tom području su u malom zaostatku u odnosu na konkurente poput Burger Kinga, prvog velikog lanaca koji je 2019. u Sjedinjenim Državama pokrenuo vegetarijansku verziju svog burgera Whopper.

McDonald’s i dalje računa na svoje vodeće proizvode poput Big Mac, McNuggets i krompirića, koji i dalje predstavljaju oko 70% prometa na glavnim tržištima.

“Potražnja za poznatim proizvodima u ovim nesigurnim vremenima je bila veća nego ikada. McDonald’s drži da će ti klasični proizvodi i dalje biti pokretači rasta zahvaljujući njihovoj popularnosti i profitabilnosti”, naglašava kompanija u saopštenju.

Autor: eKapija

Najčitanije objave