„Постоје две врсте злоупотреба. Једна од оних који држе апотеке или неке продавнице, који формирају цене и продају маске и дезинфекциона средства. И друга – они који купују и оно што им не треба“, рекао је министар здравља Златибор Лончар.

Kаже да је добио много примера где су му грађани сликали прилично увећан рачун.

„Истог секунда шаљено надлежне инспекције у те објекте и молим људе да пријаве. Замолићу министра Љајића да отвори линију да грађани пријаве где су то доживели. Да постоје мобилне екипе инспектора који ће ићи на та места. Држава мора да реагује и изађе на крај са тим“, рекао је Лончар и додао да је неодговорно да људи користе прилику да се на тај начин богате и да зато грађани треба да пријављују.

Лончар је нагласио и другу врсту неодговорности – људи који купују оргомне количнине свега, не остављајући, притом, за друге.

„Ако они купе то што им не треба неко други ће остати без тога. Треба да будемо солидарни јер и другима треба“, поручио је Лончар.

На питање новинара о томе да ли је веродостојан снимак на друштвеним мрежама како посланик владајуће странке Игор Бечић купује велику количну прехрамбених и других производа, он је рекао да не зна ништа о томе али да ће га питати и обавестити јавност.

Извор: Н1

Фото: Н1