LinkedIn uvodi novi alat pod nazivom „Career Explorer“ koji će korisnicima omogućiti da pronađu posao na osnovu veština koje imaju, a davaće i smernice o tome koje dodatne veštine bi možda trebalo da nauče kako bi se potraga za novim poslom dodatno suzila, piše TechCrunch.

Pixabay

Career Explorer je od danas u beta verziji i trenutno samo na engleskom jeziku, a funkcionisaće slično u bilo kom internet pretraživaču.

Pored toga, LinkedIn pokreće novi portal posvećen usavršavanju digitalnih veština, uvodi suptilnu promenu okvira profilnih fotografija korisnika koje će označavati da li tražite posao ili zapošljavate, i dodaje alate za pripremu intervjua.

LinkedIn se oslanja na vlastitu bazu podataka kako bi mapirao neke karijerne puteve kojima su ljudi krenuli, kombinujući to sa podacima koje ima o poslovima za kojima je trenutno veća potražnja, i na kraju koristeći to kako bi svojim korisnicima pružio više opcija u potrazi za poslom.

Career Explorer će biti posebno koristan u slučaju da trenutno nema poslova u određenom polju ili ako korisnici razmišljaju o drugačijoj karijeri.

Autor: Nova ekonomija