Poslednjih meseci zbog pandemije virusa korona maske za lice su veoma tražene, u nekim zemljama su i obavezne, a LG je odlučio da je najpametnije što možete učiniti da stavite elektronski prečišćivač vazduha na lice kako biste prečistili vazduh koji udišete pre nego što dođe do pluća.

YT screenshot

PuriCare Wearable prečišćivač vazduha ima par ventilatora sa tri brzine i par filtera koji podsećaju na HEPA filtere sličnih onima koje se nalaze u LG kućnim prečišćivačima vazduha, prenosi pcpress.rs.

Jednostavno dišite normalno, a unutar ugrađenog „respiratornog senzora“ detektovaće se koliko brzo dišete, kao i jačina disanja, kako biste mogli da podesite brzinu ventilatora.

Iz kompanije LG kažu da očekuju da će ljudi ovaj gadžet nositi satima, a baterija od 820 mAh može da radi do osam sati uz samo jedno punjenje. Različiti sistemi iznutra su dizajnirani da obezbede da disanje ostane „bez napora“ uprkos nošenju ovog gadžeta na licu.

Kada se ne koristi, maska sadrži kućište za odlaganje koje ima ultraljubičaste LED lampice koje će dezinfikovati površinu dok se puni. Takođe će se povezati sa vašim pametnim telefonom, i reći vam kada filtere treba zameniti, a LG kaže da je svaka komponenta zamenjiva i može da se reciklira.

Za sada cena maske nije poznata.

Autor: Nezavisne novine