Na Redditu se pojavilo uputstvo kako da primenite jednostavan trik i uklonite reklame sa „Jutjuba“. Treba ga iskoristiti dok moćna platforma ne smisli način da mu doskoči.

Pixabay

Sve što je portebno da uradite je da stavite još jednu tačku iza „.com.“. Osim što će ukloniti oglase koji se emituju pre, uklanja i reklame koje se pojavljuju tokom video-snimka. Kako navodi portal The Verge, tačka posle URL-a je još efikasnija ako ga otvorite u novom, inkognito prozoru, ali korisnici Reddita tvrde da radi i kada jednostavno osvežite stranicu u prozoru u kome se već nalazite.

Dakle, početni deo linka bi trebalo da izgleda ovako -https://www.youtube.com./watch…

Ova tema na Redditu je odmah privukla veliku pažnju, pa je za očekivati da će programeri iz Jutjuba brzo doznati za ovaj propust i otkloniti ga.

Takođe, treba napomenuti i da prihod od reklama delom pomaže kreatorima sadržaja da nastave sa snimanjem. Blokadom oglasa njima se oduzima taj izvor prihoda. Ukoliko nemate razumevanja za ove entuzijaste, ali ni za velike korporacije, uvek postoji mogućnost da pređete na Jutjub premijum koji omogućava gledanje sadržaja bez reklama, no to će da vas košta.

Izvor: RTS