U Gradskoj upravi Grada Požarevca danas je potpisan Sporazum o saradnji između Grada i Predškolske ustanove „Liliput 012“, čime je omogućeno roditeljima da ostvare pravo na naknadu troškova boravka dece u ovoj privatnoj predškolskoj ustanovi.

RTV „Biser“

Poznato je da je Grad Požarevac doneo odluku o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi, čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice. Ovakav sporazum je već potpisan ranije sa PU „Zdravo dete“.

Reč je o još jednoj predškolskoj ustanovi u Požarevcu koja je akreditovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kapacitet ove ustanove je 85 deteta, a PU „Zdravo dete“ je 110 deteta, što znači da je potpisivanjem sporazuma sa PU „Zdravo dete“ i „Liliput 012“ praktično je omogućeno skoro svim roditeljima na teritoriji Grada Požarevca da ostvare pravo na naknadu dela troškova za boravak dece u predškolskim ustanovama, čime je, prema rečima Aleksandra Simonovića, načelnika Gradske uprave grada Požarevca, rešen jedan veliki problem grada.

Osnivač PU „Liliput 012“ Nikola Golubović je rekao da će u ovoj ustanovi boravak biti omogućen deci starosti od jedne godine do polaska u školu. Vrtić će se baviti zdravim odrastanjem dece, kao i dobrom saradnjom sa roditeljima.

Pun iznos boravka po detetu je 19.000 dinara, od toga grad Požarevac subvencioniše 15.200 dinara, dok roditelji plaćaju 3.800 dinara.

Podsećanja radi, u Predškolsku ustanovu “Ljubica Vrebalov” primljeno je 255 mališana, a “ispod crte” je ostalo 241. dete.

Autor: RTV „Biser“