Поводом изјаве градоначелника Пожаревца Саше Павловића о спорном снимку са избора у Зајечару, у нашу редакцију стигло је саопштење Градског одбора Пожаревац огласио саопштењем .

SSP Pozarevac

Саопштење преносимо у целости:

Ко чека тај дочека. Таман кад смо помислили да одговор никад стићи неће, након десет дана Градоначелник града Пожаревца одговорио је на једно од 10 питања која му је Градски одбор ССП Пожаревац поставио.

Потврдио је да је он био на снимку на коме се јасно види да је  са папирима у рукама који су очигледно били спискови бирача, изборног дана у граду Зајечару обилазио грађане. И не само то, рекао је да нема проблем да својим страначким колегама у Зајечару помогне, јер је човек који је спреман да се бори за своју странку.

Нико нема проблем са тим да Ви као Градоначелник идете у Зајечар нерадним даном, нити да учествујете у кампањи своје странке,  верујемо баш нико.

Проблем међутим постоји ако сте очигледно користили податке о грађанима на које немате право, а што је противзаконито, проблем је ако сте у  рукама имали спискове бирача што је противзаконито, проблем је што сте кампању спроводили изборног дана у време предизборне тишине што није легитимно. Проблем је ако се тога дана у Зајечару налазило службено возило града Пожаревца чије су слике кружиле интернетом и ако је исто коришћено у кампањи што је противзаконито, па се поставља питање ко плаћа трошкове и зашто се возило града Пожаревца користи у кампањи неке политичке странке у другом граду. Проблем је ако се у Зајечару налазило месец и по дана двадест људи од којих је већина запослена у јавним предузећима у Пожаревцу и Костолцу, који нису ишли на посао за који су плаћени. Проблем је што  како из снимка произилази  ћутке окрећете леђа људима на чија сте врата дошли, што доводи у питање примереност вашег начина опхођења, и што сте заборавили да као Градоначелник Ви репрезентујете наш град.

Највећи проблем је што сте Градоначелниче поистоветили Вашу странку са државом и нашим градом и што отворено показујете да не поштујете Уставом прокламоване демократске принципе на којима почива ова држава. Не мањи проблем од тога је што сте заборавили да Ви представљате све грађане, како оне који су гласали за Вас и Вашу странку, тако и оне који то нису, али и оне који нису учествовали у изборном процесу. Проблем је што Ви подржавате да стотинак чланова странке из нашег града којој припадате изборног дана телефоном узнемирава грађане Зајечара што није легитимно. Када сте изабрани заиста смо сматрали да ће Вам то што имате легално стечену диплому државног факултета (по чему се разликујете од многих ваших партијских колега који су исте преко ноћи прибавили)  помоћи да разумете да се новац свих пореских обвезника без обзира на политичку опредељеност налази у буџету града Пожаревца и да се тим новцем задовољавају потребе свих грађана, а не интереси Ваше политичке странке. То  је проблем. Због тога смо и реаговали и због тога Вам се лично обраћамо, јер је очигледно да сте заборавили да Ви први морате поштовати Законе ове земље, а не да би јавно судили о вашим поступцима и прикупљали политичке поене јер у крајњој линији о делима сваког од нас суде грађани.

И сасвим на крају, опозиционе политичке странке управо због кршења закона и изборне процедуре, вршења притиска на бираче и неједнаке изборне услове нису учествовале на изборима у Зајечару и исте су бојкотовале.