Извор/Фото: fss.rs

 

Фудбалски савез Србије саопштио је да је у хуманитарној акцији за помоћ здравственом систему Србије у борби против пандемије коронавируса прикупљен  износ од 30 милиона динара који је уплаћен Инфективној клиници у Београду.

Иницијативи председника Кокезе први су се придружили његови најближи сарадници у ФСС генерални секретар Јован Шурбатовић, спортски директор Владимир Матијашевић, потпредседници Ненад Бјековић и Марко Пантелић, као и чланови Одбора за хитна питања и Извршног одбора Новица Тончев, Илија Петковић, Бранко Стојаковић, Драган Симовић, Милан Караџић, Драгомир Лазовић, Милош Миљанић, Душан Мракић, наводи се у саопштењу.

Средства су издвојили сви селектори у систему ФС Србије на челу са селектором А тима Љубишом Тумбаковић, стручним штабом и координатором за физичку припрему и опоравак Андрејом Милутиновићем. Дела зараде одрекли су се и сви запослени у ФС Србије.

Фудбалски савез Србије захвалио се свима који су учествовали у акцији међу којима су фудбалери Александар Коларов, Душан Тадић, Немања Радоњић, Марко Грујић, Антонио Рукавина, Мијат Гаћиновић, Љубомир Фејса, Никола Максимовић, Немања Максимовић, Филип Ђуричић, Стефан Митровић, Никола Миленковић, Саша Лукић, Немања Пејчиновић, Немања Радоја, Петар Шкулетић, Лазар Марковић, Владимир Стојковић и Марко Девић.

„Хвала судијама, делегатима, као и клубовима Вождовцу, Чукаричком, Раднику, Јавору, Спартаку, Јединству Путеви и свим регионима и многим подручним, окружним и општинским савезима на помоћи, као и агенту Зорану Павловићу и агенцији “Фудбал 22”, стоји у саопштењу ФСС-а.

На крају саопштења стоји: „На овом се не заустављамо. Почиње друга фаза прикупљања помоћи и овом приликом позивамо све који до сада нису, а у могућности су и желе да се прикључе нашој великој акцији, како би упутили нову помоћ здравственим радницима који се свакодневно боре против вируса COVID- 19.Средства могу да се уплате на наменски динарски хуманитарни рачун Фудбалског савеза Србије 160 – 406494-78 односно наменски девизни хуманитарни рачун, према инструкцијама са фотографије“.