Zbog vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije koje je uvedeno usled epidemije virusa COVID-19, kao i na osnovu povratnih informacija iz lokalnih samouprava, program Swiss PRO dodatno produžava javni poziv za sprovođenje i razvoj usluga socijalne zaštite. Novi rok za dostavljanje predloga projekata je 22. maj 2020. godine.

Foto: Swiss PRO

Javni poziv pod sloganom „Snage udruži, podršku pruži“ ima za cilj povećanje dostupnosti i kvaliteta usluga socijalne zaštite za najmanje 500 korisnika i korisnica iz ranjivih društvenih grupa. Pravo učešća na javnom pozivu ima 96 gradova i opština iz regiona Šumadije i Zapadne Srbije i regiona Južne i Istočne Srbije.

Vlada Švajcarske će kroz ovaj poziv sa 242.000 evra podržati do 20 lokalnih samouprava u uspostavljanju efikasnog i održivog sistema socijalne zaštite na lokalnom nivou. Lokalne samouprave će biti podržane sa do 12.100 evra po projektu čiji cilj može biti uspostavljanje nove standardizovane usluge socijalne zaštite, proširenje postojećih usluga socijalne zaštite radi uključivanja većeg broja korisnika ili pilotiranje inovativne usluge socijalne zaštite.

Sve informacije o javnom pozivu i načinu konkurisanja, kao i prijavna dokumentacija i dokument sa odgovorima na sva pristigla pitanja u vezi sa javnim pozivom dostupni su na internet stranici programa Swiss PRO.

Ukoliko ste propustili info-sesije koje je programa Swiss PRO organizovao povodom ovog javnog poziva, možete pogledati snimak sesije koja je održana putem interneta.

Dokumentacija

Informativni liflet – Snage udruži, podršku pruži