Centar za kulturu „Dragan Kecman“ Kučevo, organizuje izložbu fotografija predraga Sinđelića iz Beograda.

Foto: CZK „Dragan Kecman“ Kučevo

Predrag Sinđelić je rođen u Beogradu. Živeo je i školovao se u Jugoslaviji, Bugarskoj i Etijopiji, gde je završio osnovu školu i gimnaziju. U Indoneziji je studirao engleski jezik i književnost, a u Sjedinjenim američkim državama je studirao i diplomirao filmsku i TV režiju.

Po povratku u Beograd (1981.), postaje član Udruženja filmskih i TV stvaralaca Srbije. Jedno vreme radi kao samostalni saradnik, kao režiser, u TV Beograd pri redakcijama za kulturni, umetnički, zabavni i školski program.

Početkom devedesetih odlazi u Nju Jork na magistarske studije i radi na New School univrzitetu kao asistent predavač. Postaje član NATAS (Nacionalna akademija za TV nauku i umetnost). Po povratku u Beograd radi na samostalnim, većim projektima koje realizujuje u koprodukciji ili saradnji sa, RTS-om, Skupštinom grada Beograda i drugima.

Od 1997. godine stalno je angažovan u RDU RTS sa zvanjem glavni režiser. U RTS-u radi do penzionisanja 2018. godine.

Tokom godina i profesionalnog bavljenja TV stvaralaštvom na mnogobrojnim emisijama i samostalnim projektima učestvovao je na festivalima u Jugoslaviji, Srbiji i zemljama Evrope, Severne Amerike i Azije, a za pojedine emisije i serije dobio je prestižne nagrade i priznanja. Danas se bavi fotografijom i grafičkom umetnosti.