U okviru realizacije Programa VI – Vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji koju finansira nemačka razvojna banka KfW, a sprovodi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, gradonačelnik grada Smedereva, Jovan Beč, savetnik gradonačelnika Jasmina Vojinović i predstavnici JKP Vodovod Smederevo održali su radni sastanak sa predstavnicima Tima za podršku Programa, na čelu sa gospodinom Fricom Švajgerom.

smederevo.org.rs

Tema današnjeg sastanka bila je koordinacija aktivnosti za pripremu i realizaciju Projekta – Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Smedereva, konceptnog izveštaja za Smederevo, koji Tim za tehničku podršku priprema u saradnji sa predstavnicima grada Smedereva i JKP Vodovod Smederevo.

Prezentacija Konceptnog izveštaja od strane Tima za podršku Programa očekuje se krajem novembra meseca. Pozitivne ocene ovog izveštaja biće preduslov za zaključenje ugovora o saradnji i finansiranju izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Smedereva.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i iskazana opredeljenost da se, po završetku institucionalne i tehničke pripreme, što pre krene u realizaciju ove važne investicije.

Izvor: smederevo.org.rs