Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović razgovarao je sa predsednikom Saveza za školski sport Srbije Željkom Tanaskovićem o uvođenju novih aktivnosti u školski sport. Prema Pavlovićevim rečima, cilj rukovodstva Grada je osnivanje školskih liga u osnovnim i srednjim školama po uzoru na lige koje su nekada postojale.

Želeći da vratimo sportski duh nekih starih vremena uvešćemo takmičenja među školama u fudbalu, odbojci, košarci… Ogromnu podršku pruža nam Savez za školski sport, rekao je Pavlović i dodao:

“Na sastanku je bilo razgovora i o tome da se u školama deca ne bave sportom samo takmičarski, već i kroz organizaciju drugih aktivnosti koje će doprineti razvoju školskog sporta. Takođe, time bi se u potpunosti eliminisali negativni efekti boravka mladih za kompjuterom, na društvenim mrežama i internetu, istakao je gradonačelnik Požarevca”.

Predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković najavio je da će pomoći u nabavci rekvizita za određene obrazovne ustanove. Kako je izjavio, važno je stvoriti optimalan proces bavljenja sportom kod dece.

“Zadatak na koji se u celosti mora odgovoriti je da se što veći broj mladih uključi u različite vidove fizičke aktivnosti, da sport bude deo njihove svakodnevice, poručio je Tanasković”.