Нови производни погон Концерна Бамби у Пожаревцу вредан 12 милиона евра у коме ће се производити плазма кекс почеће да ради у септембру ове године и омогућиће готово дуплирање производње тог популарног кекса, најавио је данас директор Драган Стајковић током посете председника ПКС Марка Чадежа тој компанији.

„Фантастична је ствар када дођете у компанију која, у години која није била ни мало лака, успе да повећа извоз за 15 одсто и када видите да компанија која је лидер како у Србији тако и региону, полако расте у светског лидера као део Цоца-Цола система. Ово је највећа инвестиција Цоца-Цола система икада, а од септембра биће пуштен у рад 10. производни погон за Бамби производе“, рекао је Чадеж.

Председник ПКС навео је да је аквизицијом компаније Бамби, Цоца-Цола систем омогућио компанији да од лидера у региону шири пословање на нова тржишта и расте у светског лидера. Такође обишао је и модерну линију за производњу чувених Бамби брендова и посебно нагласио да је поносан што види решења из области роботике која су производ наших младих стручњака. Председник ПКС је најавио да ће Бамби производи ускоро добити ознаку „Чуваркућа“, у оквиру пројекта ПКС „Стварано у Србији“ и такође најавио да је компанија Бамби ушла у пројекат дуалног образовања за школску 2021/2022. годину и позвао родитеље и децу да се пријаве за стручне образовне профиле -оператер у прехрамбеној индустрији и прехрамбени техничар- у средњој Пољопривредној школи у Пожаревцу.

Драган Стајковић, генерални директор компаније Бамби, најавио је да ће кренути у изградњу развојног центра који ће омогућити квалитетну едукацију и стицање нових знања средњошколаца, студената, приправника. „Прошле године смо премашили 30.000 тона готових производа од чега је било 22.000 тона плазме. Капацитет нове линије ће бити 15.000 тона годишње што ће готово дуплирати нашу производњу плазме што је озбиљна количина“, рекао је Стајковић.

Генерални директор Цоца-Цола ХБЦ Србија, Светослав Атанасов је такође током посетеновог производног погона, истакао да компанија Бамби, као део Цоца-Цола система, улаже значајна средства у производњу и нова запошљавања и навео да са аквизицијом компаније Бамби, пословни систем учествују са 0,6 одсто у БДП Србије.

Саша Павловић, градоначелник Пожаревца указао је на значај компаније Бамби за локалну заједницу и запошљавање, али и целокупни привредни раст Србије.

Концерн Бамби има око 800 запослених у Пожаревцу и Београду, годишње произведе око 33.500 тона кекса, извози на 22 светска тржишта, а највише у региону и у плану је ширење на тржишта Швајцарске, Аустрије, Румуније, Мађарске.