Ugovor o primopredaji ovog vozila potpisali su načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović i načelnik Sektora za vandredne situacije dr Goran Đorđević.

Reč o najsavremenijem modelu autocisterne velikog kapaciteta za gašenje požara, koji je proizveden ove godine. Opremu ovog vozila čini više od 70 stavki, vrednost je blizu 23 miliona dinara. Ovo nije prvi put da grad izdvaja sredstva za opremanje Odeljenja za vanredne situacije u Požarevcu. 2018. godine nabavljene su termovizijske kamere, detektori požara i oko pola miliona dinara je uloženo za obnovu postojećeg voznog parka. Sva ova oprema doprineće bezbednosti radnika, ali i građana.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da su još 2018. godine razgovarali sa predstavnicima Sektora za vanredne situacije o pomoći u vidu mehanizacije, održavanja postojeće i nabavke nove opreme. On je još dodao da smo svi svedoci koliko posla ima za vatrogasne jedinice da je sve više požara i da im je potreban svaki vid pomoći. Gradonačelnik je iskoristio ovu priliku da se zahvali svim medicinskim radnicima, tehničarima, policiji, vojsci Srbije, pripadnicima sektora za vanredne situacije i javnim preduzećima na suzbijanju epidemije kovida 19 i da su oni ponos Srbije. Spasović je istakao da ovo vozilo može da se koristi za dezinfekciju ulica, a posebno u ovoj situaciji kada imamo epidemiju korona virusa.

Dr Goran Đorđević, ačelnik Sektora za vanredne situacije Grada Požarevca

Načelnik Sektora za vanredne situacije Požarevca dr Goran Đorđević zahvalio se lokalnoj samoupravi na ovoj velikoj i izuzetno značajnoj donaciji, zato što je reč o najsavremenijem vozilu velike zapremine vode i značiće mnogo za brže i efikasnije intervencije na terenu. Đorđević je dodao da ovo nije prvi put da grad pomaže vatrogasnu službu i da je saradnja na izuzetno visokom nivou i da je sve bolja.