Уговор о донацији пројекта за изградњу атлетског стадиона потписали су градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић и директор Српског атлетског савеза Слободан Бранковић. Вредност пројекта је око 2 милиона динара а обавеза локалне самоуправе је да за две године изгради атлетски стадион.

Foto: pozarevac.rs

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић је истакао да му је велико задовољство што је потписан овај уговор којим град добија једну вредну донацију. Он је још додао да овим објектом благодет неће имати само Пожаревац, већ и читав Браничевски округ:

„Услови који ће након изградње стадиона овде владати за наше сјајне атлетичаре биће коначно достојни резултата који они већ постижу и то без атлетске стазе. Иако ће можда неко помислити да овај пројекат долази са закашњењем, нисмо желели да журећи створимо просечне услове, већ да овим стадионом будемо корак ближи намери да Пожаревац у будућности буде један од атлетских центара Србије. Вредност донираног пројекта је око 2 милиона динара, а обавеза града је да у року од 2 године изгради атлетски стадион. Пројекат ће показати колико ће коштати изградња читавог комплекса који ће бити намењен свим атлетским дисциплинама. У првој етапи сама стаза ће бити намењена за национална такмичења. Изградња овог објекта је наставак унапређења спортских комплекса и инфраструктуре у Пожаревцу. Не треба да вас подсећам да ће се изградњом атлетског стадиона растеретити хиподром од атлетичара, као и рекреативаца.“

Павловић је још истакао да је град у претходном периоду доста уложио у спортску инфраструктуру али да ће тако наставити и убудуће.

Слободан Бранковић директор Српског атлетског савеза је изјавио, да овај објекат који ће бити изграђен у Пожаревцу, није само за професионалне спортисте него и за рекреативце, децу и ветеране. Бранковић је додао да је овај објекат требао бити изграђен пре 50 година. Атлетски стадиони су изграђени од Новог Пазара до Суботице и да су имали различите видове финансирања али да ће у Пожаревцу то урадити локална самоуправа.

Извор: pozarevac.rs