Štab za vanredne situacije opštine Golubac doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na području opštine. Od 24. novembra 2020.godine, zaključno sa 3. decembrom radno vreme ugostiteljskih objekata / restorana, kafića, barova, klubova i sl./ trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 18.00 časova do 05.00 časova narednog dana.

Vikipedija

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Golubac doneo je naredbu:

1. Zabranjuje se okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica.ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere zaštite.

2. U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vešbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere zaštite.

3. Zabrana organizovanja svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih manifestacija.

4. U svim zatvorenim prostorijama obavezno nošenje zaštitne maske i poštovanje fizičke distance od dva metra.

5. Prilagođavanje rada ugostiteljskih objekata tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezan razmak od dva metra između stolova

6. Puna primena svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja

7. U osnovnim i srednjim školama odložiti okupljanja.

8. Sprovođenje mera zaštita u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda

9. Sprovođenje mera zaštite u kozmetičkim i frizerskim salonima (maske i rukavice)

10. Česta dezinfekcija svih javnih objekata.

11. Što češće pranje ulica i javnih površina uz upotrebu dezinfekcionih sredstava

12. U zgradi Opštine Golubac obustavlja se rad sa strankama putem neposrednog kontakta

13. Nalaže se Načelniku opštinske uprave Golubac, i direktorima svih javnih preduzeća, ustanova i organizacija čiji je osnivač Opština Golubac, da organizacijom rada obezbedi adekvatnu zaštitu svih ugroženih kategorija radnika organizovanim radom od kuće.

14. Odeljenju nadležnom za inspekcijske poslove Opštinske uprave Golubac nalaže se mere pojačanog nadzora u vreme trajanja vanredne situacije.

15. Organima opštinske uprave, ustanovama i organizacijama čiji je osnivač Lokalna samouprava, skraćuje se radno vreme: Od 07.00 – 14.00 časova.

16. Određuje se broj fiksnog telefona : 012/678-128, za pomoć licima koja su u izolaciji ili karantinu, za pomoć oko nabavke životnih namirnica, u vremenu od 07.00 – 15.00 časova.

17. U periodu od 24.novembra 2020.godine, zaključno sa Z.decembrom 2020.god. radno vreme ugostiteljskih objekata / restorana, kafića, barova, klubova i sl./ trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 18.00 časova do 05.00 časova narednog dana.

18. Sprovođenje mera zaštite u skladu sa zakonom utvrđenim ovlašćenjima, obezbeđuju, koordiniraju predsednici opština, preko nadležnih opštinskih službi, štabova za vanredne situacije jedinice lokalne samouprave i nadležni zavodi.

Izvor: Golubac