XVII Amaterske glumačke svečanosti „Milivojev štap i šešir“, susreti varoških pozorišta Srbije, u organizaciji Centra za kulturu Požarevac, polako ulaze u svoju završnicu. Sinoć je emitovan snimak predstave „Ožalošćena porodica“, po tekstu Branislava Nušića, u režiji Dragane Stojanović, a u izvođenju Pozorišta „Milivoje Živanović“ CZK Požarevac.

Žiri festivala u sastavu Vesna Stanković, glumica, Vera Zarić Mitrović, direktorka Narodne biblioteke Požarevac i Ljiljana Dabić, direktorka Galerije „Milena Pavlović Barili“, doneo je odluku da za Slikovito prikazan lik proglasi Blagoja Savovića za ulogu Agatona, dok je najbolja glumica večeri Gordana Mitić, koja je tumačila lik Vide.

Sve predstave koje su na programu festivala mogu se gledati od 20 sati na zvaničnom kanalu Centra za kulturu Požarevac.

Svake večeri festivala dodeljuju se dve nagrade – za slikovito predstavljanje lika i glavnu nagradu – repliku Milivojevog štapa. Iz kruga celovečernjih dobitnika, najboljem glumcu/glumici biće dodeljena i replika Milivojevog šešira, čime će biti kompletirana nagrada. Svečana dodela je zakazana za 3. mart.

Večeras od 20 časova, biće emitovan snimak „Davitelj protiv davitelja“, Pozorišta „Raša Plaović“ Ub, po filmskom scenariju Nebojše Pajkića i Slobodana Šijana i u režiji Duška Aškovića.

Prvog marta, u čast nagrađenih, biće emitovan snimak predstave „Čekajući Godoa“, po tekstu Semjuela Beketa  i u režiji Pavla Jozića, Centra za kulturu „Masuka“, Omladinskog pozorišnog ansambla iz Velike Plane, predstava koja je proglašena za najbolju na prošlogodišnjoj Smotri dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“.

Autor: RTV Biser, Foto: CZK Požarevac