Имајући у виду тренутне епидемиолошке околности и здравље публике, гостију и фестивалског тима које је на првом месту, Одбор ФЕСТ-а је донео одлуку да се предстојеће, 49. издање Београдског Међународног Филмског Фестивала ФЕСТ одржи у новом термину, од 7. до 16. маја 2021. године.

fest.rs

 

Да подсетимо, ФЕСТ се припрема и одиграће се под слоганом „Повратак у будућност“ са намером да као највећа и најпознатија филмска манифестација у земљи и региону, допринесе значајнијем повратку публике у биоскопе који су били и треба да остану главна карика кинематографије.

Овогодишњи програм представиће више од 70 премијерних филмова најновије светске и српске продукције у неколико програмских целина, које ће публика моћи да прати у салама Сава Центра, Комбанк дворане, Дома омладине Београда и Цинеплеxx Галерија Белграде.

ЦЕБЕФ као организатор фестивала напомиње да ће се програми одржавати уз доследно поштовање свих мера Кризног штаба за сузбијање заразне болести Цовид-19, и позива публику ФЕСТ-а да се у међувремену пријави за вакцинацију, као најсигурнији вид заштите од вируса.

Информације о почетку и начину продаје карата за 49. ФЕСТ као и првој конференцији за медије на којој ће бити представљен програм биће накнадно објављене.

 

Извор: fest.rs