Национална авио-компанија „Ер Србија“ поново је успоставила летове до Солуна, а од 4. јуна обнавља и летове до Прага и Софије.

Foto: Vikipedija

Српски национални авио-превозник ће током летње сезоне саобраћати до Солуна седам пута недељно – два пута дневно понедељком и петком, и једном дневно уторком, суботом и недељом. Директан лет на овој релацији у просеку траје један сат и 15 минута.

„Ер Србија“ ће до Прага током највећег дела летње сезоне летети два пута недељно – понедељком и петком. Директан лет између српске и чешке престонице у просеку траје један сат и 40 минута.

У плану је да се летови „Ер Србије“ ка Софији обављају три пута недељно – два пута дневно, понедељком и једном дневно, петком. Директан лет који повезује главне градове Србије и Бугарске у просеку траје један сат и пет минута.

„Имајући у виду постепено попуштање ограничења у путовањима, као и приближавање врхунца сезоне, одлучили смо да поново успоставимо летове до одређених популарних дестинација у нашој мрежи. Радује нас што ће наши путници имати могућност да летњи одмор проведу у солунској регији, а ми се трудимо да им додатно олакшамо путовање. Директне ваздушне везе са главним градовима Чешке и Бугарске су нам такође веома значајне, како из економских, тако и туристичких разлога“, изјавио је Јиржи Марек, директор комерцијале и стратегије у „Ер Србији“.

Захваљујући врло погодним терминима, путници ће имати на располагању добре конекције између Солуна и бројних градова из мреже „Ер Србије“, као што су – Амстердам, Стокхолм, Париз, Копенхаген, Дизелдорф, Франкфурт, Беч, Цирих, Подгорица, Берлин, Љубљана, Москва и други.

Такође, биће омогућена добра мрежна повезаност између Софије и осталих дестинација „Ер Србије“, међу којима су Стокхолм, Париз, Дизелдорф, Франкфурт, Загреб, Беч, Цирих, Подгорица, Москва, Женева, Њујорк, Милано и други.

Праг ће преко Београда бити одлично повезан са Атином, Солуном, Тираном, Скопљем, Сарајевом, Истанбулом, Букурештом и другим дестинацијама у мрежи српског националног авио-превозника, саопштава „Ер Србија“.

Извор: РТС