Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је да ће од понедељка, 10. маја, у поштама почети пријављивање грађана за додатне ваучере за одмор у Србији за које је обезбеђено још 100 милиона динара.

Foto: RTV Biser

Матићева је подсетила да је од почетка 2021. године већ додељено првобитно планираних 100.000 ваучера у укупној вредности од 500 милиона динара, али да је због великог интересовања грађана Влада ребалансом буџета предвидела још 100 милиона динара за субвенције у сфери домаћег туризма.

– Подршка домаћем туризму један је од приоритета не само у односу на пандемијску кризу, будући да је подстицајна мера у виду туристичких ваучера која је уведена 2015. године и у претходном периоду дала значајне резултате у развоју домаћих туристичких дестинација. Сада је, међутим, посебно важна, с обзиром на потребе за опоравком овог сектора услед пандемијских околности – истакла је министарка.

Она је навела да су за коришћење туристичких ваучера грађанима на располагању 2.193 угоститељских објекта у Србији, као и да су за претходну доделу ваучера најтраженије дестинације биле Сокобања, Златибор, Врњачка бања, Сијаринска бања, Рибарска бања, Горња Трепча, Дивчибаре, Копаоник, Бања Врујци и Бања Ковиљача.

Ваучери за 2021. годину моћи ће да се искористе закључно са 20. новембром ове године.

Извор: екапија