Prema zvaničnim informacijama Ministarstva turizma Egipta, putnici koji osete simptome i budu pozitivno testirani na simptome koronavirusa za vreme boravka u Egiptu, a zavisno od kliničke slike, biće zbrinuti momentalno i na licu mesta, od strane Vlade Arapske Republike Egipat.

Pixabay

Putnici koji budu imali lakšu kliničku sliku, biće zbrinuti u svom hotelu, u posebnom delu hotela (tzv. COVID-19 deo hotela), dok će putnici koji budu imali težu kliničku sliku, biti u najkraćem mogućem roku smešteni u bolnicu, a troškove lečenja, do potpunog oporavka, snosiće država.
Svi putnici koji budu putovali u Egipat će biti u obavezi da potpišu dokument u kojem potvrđuju da u poslednjih 14 dana nisu bili u kontaktu sa osobom zaraženom virusom COVID-19, kao i da nisu osećali bilo kakve simptome koronavirusa.
Još uvek nije poznato da li će Srbija biti na listi zemalja za čije će državljane biti obavezan negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, kako bi uopšte mogli da se ukrcaju u avion za Egipat.
Ova lista zavisi od odluke vlasti Egipta koja će biti doneta u saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, a zemlje koje će biti na listi za obavezan negativan PCR test su one u kojima epidemija virusa Kovid 19 nije dovedena pod kontrolu.
Izvor: eKapija