Ste 3979 1536x1024

Zaslužnim pojedincima i organizacijama sa teritorije Braničevskog i Podunavskog okruga uručene su nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ u svečanoj sali Gradskog zdanja. Ta nagrada dodeljuje se najuspešnijim pojedincima, preduzetnicima i institucijama koje su doprinele afirmaciji privrednog i društvenog stvaralaštva. Nagrade su uručili gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović i direktor Unije poslodavaca za Braničevski i Podunavski okrug Nenad Milanović.

pozarevac.rs

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović sledećim rečima:

pozarevac.rs

“Sve ove godine koje su iza vas učinile su da nagradom koja nosi naziv Kapetana Miše Anastasijevića javnost bude upoznata sa izuzetnim ljudima i ustanovama koje izuzetnim opet čine uspešni ljudi. Požarevačka gradska kuća u kojoj se danas svi nalazimo, tokom postojanja ugostila je mnoge ličnosti iz svih domena rada. Možemo reći da je tokom svoje istorije stvorila tradiciju da pod svojim krovom ugošćuje ljude koji su na neki način zadužili ili će tek zadužiti društvo. Današnji dan, kada smo domaćini dodele ove prestižne nagrade, samo je potvrda istinitosti tih reči. Svako od laureata ima poseban značaj za Braničevski okrug postignutim, ali možda još veći značaj pruža kao inspiracija onima koji se bave ili će se baviti delatnostima iz kojih su oni zaslužili današnja priznanja. Požarevac, kao grad, oduvek je uspevao da iznedri ljude koji su mu kasnije u Srbiji, Evropi ali i čitavom svetu služili na čast. Uveren sam da će vreme pred nama pokazati da će im se neko od današnjih dobitnika na tom putu pridružiti.“

Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ u Požarevcu dobili su: „HBIS GROUP Serbia“ iz Smedereva, za izgradnju i jačanje prosperiteta, dr Miodrag Stepanović, direktor PD „GEORAD“ Drmno kao najbolji menadžer u Braničevu i Podunavlju, Đorđije Bojatović, direktor „Minel Enim“ Smederevo, za razvojnu viziju u regionu, Nataša Krstić, zamenica predsednika Skupštine grada Požarevca, za društvenu preduzetnost, Kompanija „SMES“ – China Machinery Engineering Corporation, za kvalitet i poslovnost, dr Dejan Savić, regionalni koordinator EPS distribucije Kragujevac, za razvojne projekte i unapređenje poslovnog ambijenta, Dragan Stanković, pekara „AS – Braća Stanković“ Požarevac, za kvalitet proizvoda i usluga, Dragan Kopčalić, suvlasnik hladnjače „COOLFOOD“ Golubac, za primenu novih tehnologija i međunarodnih standarda, Fabrika ulja „Dunavka“ Veliko Gradište, kao najbolji agrar u regionu i „Eko Step Pelet“ Petrovac na Mlavi, kao lider održivog razvoja Braničevskog okruga. Priznanja su takođe dobili: „Evropa Komerc“ Petrovac na Mlavi, za raznovrsnost na tržišnu pozicionarnost, „Market Parket“ Požarevac, za unapređenje preduzetničke kulture, prof. dr Ivo Đinović, „Supernor“ Velika Plana, za najbolji pozorišni biznis, Odeljenje anesteziologije Opšte bolnice „Dr Vojislav Dulić“ Požarevac, za profesionalnu i društvenu odgovornost, dr Marko Joksimović, veterinarska ambulanta Požarevac, za edukaciju i visokokvalitetne usluge, Saša Stević, vlasnik firme „Stekom“ Smoljinac, za humanost i dobročinstvo, „Stari hrast“ Zabrđe, za tradiciju i iskustvo u poslovanju, Miloš Petrović, član Opštinskog veća za turizam Kučevo, za razvojne projekte iz turizma opštine Kučevo, Zavod za javno zdravlje Požarevac, za brigu i kvalitet zdravstvene zaštite, protojerej Dušan Erdelj, parohija „Sveti Sava“ u Holandiji, za očuvanje pravoslavnih korena i saradnju matice i dijaspore.

Izvor: pozarevac.rs