Министарство културе и информисања свим новинарима и медијским радницима честита Светски дан слободе медија, који се обележава 3. маја, и позива их да више пажње усмере на веродостојност информација, да се понашају одговорно и професионално. 

Фото: Pixabay

У овом тешком времену када нам коронавирус диктира темпо живота, од огромне је важности да сви медији са пуно опреза и додатном одговорношћу наставе да извештавају, не само о актуелној ситуацији, већ и о свим осталим појавама у друштву. Новинарство је првенствено лојално грађанима, а новинари су обавезни да говоре истину и да становништву пруже поуздане и проверене информације, пише у саопштењу.

Министарство културе и информисања истиче да увек и беспоговорно најоштрије осуђује све претње, вређања, притиске и угрожавања безбедности новинара и медијских радника због чињенице да обављају свој посао. Такође, Министарство одаје посебну почаст свим новинарима у Србији и свету који су жртвовали и жртвују своје животе, слободу или личну добробит тражећи истину и правду.

Независно удружење новинара Србије, Независно друштво новинара Војводине и Грански синдикат културе, уметности и медија „Независност“ позвали су све новинаре и медије да на Светски дан слободе медија, у недељу 3. маја, у пет до 12.00 сати, искључе тон, замраче екране и ћутке се придруже међународној симболичној акцији “Пет минута громогласне тишине”.

Извор: РТВ “Бисер”

Podeli