Od srede, 11. aprila, počinje emitovanje četvrtog Bunt rok festivala – takmičenja novih, neafirmisanih bendova i autora koje organizuju Radio-televizija Srbije i emisija Bunt.

Bunt rok festival jedini je televizijski festival takmičarskog karaktera čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske pop i rok scene. Ovo četvrto izdanje festivala biće po mnogo čemu drugačije od prethodnih, jer se održava u godini kada RTS obeležava 60 godina postojanja a emisija Bunt slavi 15. rođendan.

„Već tri godine na Bunt Rok Festivalu dokazujemo da mlade generacije u Srbiji poseduju ogroman autorski potencijal i veliku želju da se bave rok muzikom“ kaže Branka Glavonjić autorka emisije Bunt i Bunt Rok Festivala. „Ponosna sam na svoj tim i Radio-televiziju Srbije što smo u vreme apsolutnog jednoumlja, kiča i šunda koji vlada na televizijskim programima, uspeli da očuvamo emisiju koja ne podilazi najnižim ukusima. Mi pokušavamo da stvorimo i izgradimo nešto novo u Srbiji 21. veka, vrednujemo autentičnost i kreativnost. Želimo da otvorimo medijski prostor za mlade ljude koji nemaju gde da predstave to što rade, ali i da damo šansu svim autorima koji nisu uspeli da se afirmišu do sada.“

Nagradni fond obuhvata i ovog puta veliki broj nagrada od novčanih, preko robnih, do muzičkih nagrada i nastupa pobedničkih bendova na najvećim i najznačajnijim muzičkim festivalima u zemlji i regionu.