U redakciju RTV Biser stiglo je saopštenje Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac koje prenosimo u celosti.

Nekako baš pred izbore gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović obratio se javno Požarevljanima i pozvao ih da postave pitanja i iznesu probleme koji ih muče, a on će kao najodgovorniji čovek grada da odgovori kada će ti problemi biti rešeni.

Povodom ovog javnog poziva, kao građani Požarevca ovim putem gradonačelniku postavljamo sledeća pitanja:

 1. Zašto za 10 godina vlasti SNS-a u Požarevcu nije otvoreno nijedno radno mesto?
 2. Zašto se umesto davanja u zakup parcele na području Industrijske zone prodaju i to bez obaveze kupaca da zaposle određeni broj radnika, dok su informacije o uslovima prodaje tajna?
 3. Zašto se u Požarevcu niko ne može zaposliti bez partijske knjižice SNS-a?
 4. Zašto ste potpisali odluku kojom se legat i zadužbina Obrenovića u Ljubičevu daje u zakup na 15 godina odborniku SNS-a za mizernu cenu, iako Grad ovim parcelama ne može raspolagati?
 5. Zašto se zaposleni u javnom sektoru u Požarevcu primoravaju da sakupljaju glasove i glasaju na izborima za SNS, pod pretnjom gubitka radnog mesta?
 6. Zašto se o prijemu dece u obdanište već 10 godina odlučuje u sedištu SNS-a?
 7. Zašto je gradska vlast na novogodišnju rasvetu u proteklih 10 godina potrošila ceo jedan vrtić koji uzgred niste izgradili?
 8. Zašto požarevačka javna preduzeća posluju sa gubitkom, dok su svi računi u prethodnom periodu uvećani?
 9. Šta ćete učiniti povodom toga što su prema zvaničnim podacima JKP Vodovod i kanalizacija i JP Toplifikacija prekobrojno uhlebili partijski kadar, grubo kršeći Zakon o budžetskom sistemu, dok je Skupština Grada Požarevca verifikovala ovo njihovo nezakonito postupanje?
 10. Kada i da li uopšte mislite da rekonstruišete razorene gradske ulice i puteve?
 11. Kada ćete rešiti pitanja odlaganja otpada, zdrave pijaće vode i zagađenja vazduha u gradu?

Nadamo se da ćete na ova, kao i na brojna druga pitanja koja smo u prethodnom periodu postavljali umeti da date odgovore građanima Požarevca, pre nego im zatražite da 3. aprila ukažu poverenje režimu SNS-a.