Директор Националне службе за запошљавање (НСЗ) Зоран Мартиновић казао је да је тренутно евиденцији 534.000 незпослених, а да је од почетка године забележено благо повећање њиховог броја, од 3,9% на међугодишњем нивоу.

Pixabay

Он је гостујући на ТВ Прва оценио да то повећање није неочекивано, с обзиром да многи очекују исплату подстицаја за незапослене које је држава најавила, због мера подршке привреди које су престале да важе.

– То нису тако велики бројеви које смо очекивали због свих подстицаја који су у овом тренутку најављени… Обезбедили смо пуну стабилност, нараво имајући у виду све околности на тржишту рада. Стопа незапослености је остала испод десет одсто, по пројекцијама Владе Србије. Сада очекујемо још један акт (о мерама помоћи незапосленима) током наредне недеље – рекао је Мартиновић.

Он је такође рекао и да ће све будуће исплате организовати Национална служба преко Поштанске штедионице на основу својих евиденција, а да примаоци помоћи неће бити изложени додатном трошку.

Директор НСЗ је казао да је тренутно актуелно 13 јавних позива за подстицаје и субенције за послодавце и самозапошљавање, укупне вредности 5,7 милијарди динара.

Извор: еКапија