Posle „Mog rođaka sa sela“ i „Nemanjića“ u Borču se ovih dana snima još jedna igrana serija „Crna svadba“. Članove ekipe obišli su Srećko Ilić, predsednik opštine Knić i Goran Milosavljević, većnik zadužen za kulturu i sport. Članovi opštinskog rukovodstva poželeli su dobrodošlicu filmskoj ekipi i uspešan rad i i izrazili zahvalnost što na specifičan način promovišu gružanski kraj.

Detalj sa snjimanja, foto: ucentar.rs

Inače, „Crna svadba“ je mistična priča koja prati sudbinu dvojice inspektora koje tumače Uliks Fehmiu i Nikola Kojo, a igraju još Jelena Đokić, Slavko Štimac, Toni Mihajlovski. Priča je zasnovana na starom vlaškom obredu sahranjivanja mladića u svadbenom odelu koga ispraća verenica ili neka druga devojka odevena u venčanicu. Kroz veoma izraženo prisustvo folklornih elemenata i narodnih verovanja iz ovog dela Srbije, upravo će ovaj obred biti jedan od prikazanih verovanja sa kojima će se suočavati i dvojica inspektora.

U Borču se snima podno čuvenog krša- u etno domaćinstvima  i na starom groblju.

Emitovanje je planirano za proleće 2021. godine na Superstar kanalu koji se može videti u svim „Telekomovim“ distributivnim mrežama, a publika će imati priliku da seriju vidi i na RTS-u.

Autor: ucentar.rs