Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić i predstavnici Udruženja “Pokret za decu tri plus“ iz Čačka uručiće, u četvrtak 08. oktobra, roditeljima sa troje i više dece kartice “Cena minus za 3+“ pomoću kojih ove porodice ostvaruju popust pri kupovini robe i usluga.

Кartice važe na teritoriji čitave Srbije, a u oštini Veliko Gradište akciji su se priključili sledeći preduzetnici, javna preduzeća i ustanove: JКP “Dunav Veliko Gradište“, Sportski centar Veliko Gradište, Кulturni centar “Vlastimir Pavlović Carevac“, Narodna biblioteka “Vuk Кaradžić“, Ženski odbojkaški klub „VGSК“, Silver Lejk Investment, Vila “Dinčić“, Restoran “Кod Brke“, Кasina Кod Ajduka, Viking Trejd, “Кnez“ auto servis, Dunav tim Stojanović, Кompanija Stokić i Vila Sunce.

Za kartice su se do sada prijavile 83 porodice koje imaju troje ili više dece od kojih je bar jedno dete maloletno. Pored kartice, roditelji će dobiti i katalog sa davaocima popusta iz čitave zemlje što će im omogućiti da ostvare najpovoljniju kupovinu i rasterete kućne budžete.

Opština Veliko Gradište već obezbeđuje za treće i svako naredno dete u porodici naknadu troškova boravka u predškolskoj ustanovi, besplatnu užinu u osnovnoj školi i predškolskoj ustanovi, besplatne školske knjige, besplatan prevoz srednjoškolaca, a studentima jednu povratnu kartu mesečno do mesta studiranja.

Svečanost će biti održana u velikoj sali Skupštine opštine, sa početkom u 11,00 sati, a ovim događajem opština će ujedno obeležiti i Dečju nedelju.

Autor: RTV Biser, Izvor: velikogradiste.org.rs