U kovid bolnici u Požarevcu tokom praznika došlo je do blagog pada broja hospitalizovanih. Trenutno su na lečenju 172 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih 168 iz Braničevskog okruga. Кovid 19 je potvrđen kod 132 dok se za ostale čekaju rezultati testa.

RTV Biser, arhiva

Tokom jučerašnjeg dana pregledano je 17 pacijenata od kojih je osam primljeno u bolnicu, a istovremeno smo na kućno lečenje otpustili njih 14.  Nažalost, juče su preminula tri pacijenta iz Požarevca, Golupca i Malog Crnića, jedna žena i dvojica muškaraca, 1939. i 1948. godište.

Trenutno je zauzeto 16 respiratora, četiri pacijenta su intubirana, a 12 je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV).  Prvi put posle dužeg vremena nisu zauzeta sva kiseonična mesta, 85 pacijenata prima kiseonik.

Smanjio se i broj zaposlenih u našoj ustanovi kod kojih je infekcija u toku.

U zelenoj zoni trenutno se leči 92 pacijenta.

Svim građanima kolektiv Opšte bolnice Požarevac želi dobro zdravlje i više radosti i lepih trenutaka u 2021. godini, kao i srećan Božić.

Istovremeno, mole se građani da se ne opuštaju jer trenutna situacija nije dovoljno dobra i može doći do pogoršanja, naročito nakon praznika.

Iz bolnice apeluju da građani budu mudri i odgovorni, da se pridržavaju mera i izbegavaju veća okupljanja u zatvorenom prostoru.

Autor: RTV Biser, Izvor: OBP