Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava saobraćajne policije, apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propisano ograničenje brzine, da koriste sigurnosni pojas, a na roditelje i da decu prevoze na zakonom propisan način, kako bi sačuvali svoj i tuđe živote.

Foto: mup

U teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se juče oko 16 časova dogodila na putu Goč – Vrnjačka Banja poginule su tri osobe, dok je jedna osoba zadobila teške telesne povrede. Nezgoda se dogodila kada je vozač „škode rapid“ usled neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad automobilom, sleteo s puta i udario u drvo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava da je od početka 2023. godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 186 osoba, a povređeno više od 6.300 učesnika u saobraćaju, dok je neprilagođena brzina uzrok više od polovine najtežih saobraćajnih nezgoda.

Takođe, napominjemo da 41 odsto poginulih vozača i čak 53 odsto poginulih putnika u automobilima nisu koristili sigurnosni pojas.

S obzirom na to da sutra za najveći deo učenika počinje raspust, kao i da se bliži početak letnje turističke sezone kada će na svim važnijim putnim pravcima biti pojačan intenzitet saobraćaja, skrećemo pažnju vozačima da poštuju sve saobraćajne propise.