Sedma po redu “Rokerijada” – festival rokenrola u Petrovcu na Mlavi, ove godine održava se poslednjeg vikenda meseca avgusta, odnosno 25. i 26. avgusta.

Otvoren je i konkurs za mlade bendove koji su željni kvalitetne svirke i veruju u svoj progres. Selekciju pet bendova koji će nastupiti u finalu odabraće stručni žiri, dok će jednog finalistu izabrati publika online glasanjem na sajtu festivala rokerijada.fabrika.pt

Najbolji bend očekuju vredne nagrade kao i svake godine.

Rokerijada je muzički festival posvećen rok kulturi i rok svaralaštvu nastao 2017. godine, a koji se održava poslednjeg vikenda avgusta meseca svake godine. Takmičenje mladih autorskih bendova iz cele republike Srbije je centralni događaj festivala koji prate revijalni nastupi poznatih izvođača (do sada Vlatko Stefanovski, Dejan Cukić, Ritam Nereda, Ateist Rep, Iskaz i mnogi drugi) i muzičke radionice za decu, kao i izložbe fotografije i autorskuh umetničkih likovnih radova. Na festivalu su pobeđivali bendovi iz Loznice, Čačka, Pančeva, Srbobrana i Selenče.

Rokeriada sada već tradicionalno ima i humanitarni karakter, pa se u toku trajanja festivala prikupljaju sredstva za petrovačko porodilište pod sloganom “Za buduće rokere”, i do sada je u petrovačko porodilište uloženo preko 300.000 dinara donacija od strane festivala.

Organizator festivala je Udruženje građana Fabrika – Petrovac na Mlavi. Svake godine u realizaciji događaja učestvuje oko 100 učesnika, koje volonterski uz organizatore čine i redari, žiri, izvođači, mediji…

 

Izvor: balkanrock.com