Predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski apeluje na  građane da poštuju mere prevencije u cilju zaštite od pandemije virusa Kovid 19. 

kostolac.rs

„Zbog epidemiološke situacije izazvane virusom Covid-19 i povećanja broja pregleda u kostolačkoj Kovid ambulanti, na predlog Štaba za vanredne situacije Grada Požarevca u dogovoru sa Domom zdravlja Požarevac, od ponedeljka 30. novembra od 7 časova, počela je sa radom nova Kovid čekaonica u Kostolcu, smeštena u prostorijama izolovanog dela Tehničke škole sa domom učenika, sporedni ulaz, pored Dečijeg dispanzera. Obzirom da je broj pregleda povećan, a u cilju zaštite zdravlja građana Gradske opštine Kostolac, obezbeđena su sredstva i angažovana su još dva lekara koja će raditi u ambulanti u kostolačkom Domu zdravlja.

Apelujem na građane, da ukoliko primete bilo kakve simptome, da se jave u novootvorenu Kovid ambulantu, da budu strpljivi i da shvate ozbiljnost situacije, jer moramo da mislimo jedni na druge kako bi nam sutra bilo bolje i kako bismo se izborili sa virusom. Takođe, apelujem na građane koji su već bili na pregledu u Kovid ambulanti da slušaju savete i preporuke lekara i ostanu u svojim domovima, jer svaka virusna infekcija mora da se odleži. Apelujem i na građane koji čekaju rezultate krvi ili brisa da takođe ostanu u svojim domovima. Takođe, apelujem i na sve poslodavce da povedu računa o tome da niko od zaposlenih, ukoliko ima bilo kakve simptome koji mogu ukazati na virus, da ne dolaze na posao i time zaštite ostale radnike iz svog kolektiva.

Moramo biti svesni situacije u kojoj se nalazimo i nadam se da ćemo uz pomoć savesnih građana uraditi nešto po pitanju smanjenja broja obolelih, jer ukoliko mislimo na sebe, mislimo i na ljude oko nas. Dragi sugrađani, mirujte u svojim kućama, slušajte savete struke, poštujte mere zaštite, nosite zaštitne maske, držite distancu, nemojte šetati i smanjite okupljanja.“ – istakao je predsednik Krstanoski.

Izvor: kostolac.rs