U prisustvu medija, kandidata za odbornike liste Grupe građana „UPP i manjine“, prijatelja iz Vlaške stranke „Most“ i delegacije Koalicije ZA KRALJEVINU SRBIJU, koju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front NJKV Princa Vladimira Karađorđevića i Srpski pokret monarhista, nosilac liste Ratko Stanisavljević iz Boževca predao je Opštinskoj izbornoj komisiji kandidaturu liste „UPP I MANJINE“. Nakon provere priložene dokumentacije i potpisa građana koji podržavaju listu, Opštinska izborna komisija je prihvatila kandidaturu.

„Mi smo grupa građana koja po treći put učestvuje na lokalnim izborima. Na prvim izborima 2012. imali smo tri odbornika, na izborima 2016, 5 odbornika odnosno preko 17% osvojenih glasova. To dokazuje da nam građani veruju. Kao grupacija imali smo akcije pomoći najugroženijim građanima, nikad nismo odvajali ljude zato i manjine nas doživljavaju kao svoje. Naša želja je da Vlasi i Romi koji žive u našoj opštini ravnopravno učestvuju u planiranju i realizaciju zajedničkih planova“, rekao je nosilac liste Ratko Stanisavljević.

„Prosek godina na našoj listi je oko 30 godina, kandidati za odbornike su mladi ljudi, puni energije željni da nauče i primene naučeno, žele da selo opstane i živi“ – nastavio je Ratko i dodao – „ još uvek verujemo da opština Malo Crniće može postati dobro mesto za život i zato učestvujemo na izborima“.

Darko Petrović iz delegacije Koalicije Za KRALJEVINA SRBIJU je izjavio: „ Drago mi je što možemo da podržimo najstariju grupu građana u Braničevskom okrugu, poznatu kao Unija zapoljoprivredu i preduzetništvo opštine Malo Crniće koja je principijelna i koja se bori za svoje ideale iskreno i srcem.

Iako mi nemamo listu u Malom Crniću za lokalne izbore, odlučili smo da podržimo Grupu građana „UPP i manjine“, u nadi da će građani opštine koji vide Srbiju kao Kraljevinu podrže našu listu na republičkim izborima koja je na broju 6 “.

„Vlaška stranka MOST, koja je sebi za cilj postavila regionalni razvoj istočne Srbije, na lokalnom nivou ide sama ili samo sa grupama građana. Kako smo u UPP – u, pronašli i prepoznali, pravog i istinskog partnera za razvoj Opštine Malo Crniće , dali smo im svoju bezrezervnu podršku“, istakao je Predsednik stranke Slobodan Perić koji je predaji zajedničke liste prisustvovao sa i potpredsenik Sašom Stanojević.

Inače, lista Grupe građana „UPP i manjine“ je peta lista predata Opštinskoj izbornoj komisiji Malo Crniće.