Od ponedeljka 11.05.2020. godine Opštinska uprava Veliko Gradište i ostale ustanove čiji je osnivač opština Veliko Gradište nastavljaju da rade po uobičajenom radnom vremenu i na način kako su radili pre proglašavanja vanrednog stanja, uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti.

Foto: velikogradiste.rs

Rukovodioci ustanova dužni su da obaveste sve zaposlene da od 11.05.2020. godine posao obavljaju u sedištu ustanove i da se ukida rad od kuće.

U zgradi opštine i dalje će biti otvoren samo glavni ulaz na kome će se nastaviti dežurstvo zaposlenih iz Opštinske uprave po rasporedu koji utvrdi načelnik Opštinske uprave.

Strankama će se omogućiti kontrolisani ulaz u zgradu opštine kako se ne bi stvarala gužva i kako bi se obezbedila preporučena distanca od najmanje 1 metra, uz obavezno nošenje maski i rukavica.

Na ulazu u zgradu postaviti dezobarijere.

Pojačati higijenske mere u objektu, uz češću primenu mera tekuće dezinfekcije prostora površina i predmeta koji se često dodiruju.

Kol centar formiran za snabdevanje građana starijih od 65 godina prestaje sa radom 11.05.2020. godine.

Javne ustanove nastavljaju sa realizacijom započetih aktivnosti u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Produženi boravak dece u OŠ „Ivo Lola Ribar“ počeće sa radom 11.05.2020. godine ukoliko postoji interesovanje roditelja. Direktor škole dužan je da pre otvaranja objekta, uz poštovanje svih epidemiološko- sanitarnih mera i mera socijalne distance, izvrše pripremu objekta za otvaranje uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.