Ауттор: РТВ „Бисер“/Фото: Pixabay

Ученици осмог разреда имаће пробну малу матуру од 22. до 24. априла, сазнаје РТВ „Бисер“. Мала матура буће одржана онлајн, а ученици ће решавати тест из српског/матерњег језика 22. априла, 23. априла из математике, а 24. комбиновани тест.

Ученицима ће сваки тест бити доступан 12 сати (од 8 до 20), како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају. Преко платформе мојауционица.гов.рс и налога који им буде проследио одељењски старешина, сваки ученик приступа решавању тестова.

Ученицима ће сваки тест бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00), како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.

Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања.

Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их.

Сваки ученик ће добити налог (корисничко име и лозинку) за приступ платформи мојауционица.гов.рс.