Najveći problem je Beograd, odnosno da je 82,5 odsto zaraženih kovidom- 19 iz Beograda, rekao Predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: danas.rs

Vučić je sinoć rekao da će Vlada doneti odluku da na dve nedelje zatvori noćne klubove, splavove, kafiće koje nemaju bašte u periodu od 23h do 6 ujutro, kao i da će svi studentski domovi u Beogradu biti zatvoreni.

Medjutim,  za Prvu televiziju ministar prosvete Mladen Šarčević jutros je rekao da studenti ostaju u studentskim domovima u Beogradu. Ističe da je u studentskim domovima u Beogradu zaraženo 49 studenata, da oni uglavnom imaju blagu kliničku sliku, da u domovima u Novom Sadu, Kragujevcu nema zaraženih, da je u Nišu dvoje zaraženih.

Šarčević je naveo da je sednica Vlade Srbije u 10 sati i da će tada biti potvrđeno da studenti ostaju u domovima

Zabranjena javna okupljanja u zatvorenom za više od 100 ljudi, na otvorenom za više od 500, rekao je Vučić i najavio je kazne od ponedeljka za nenošenje maski u gradskom prevozu i tržnim centrima.

Ako ove mere ne budu dale rezultate, Vučić kaže da će se ići sa daljim, ne isključujući mogućnost zatvaranja Beograda, ali da će se situacija pratiti i da će se već za četiri dana znati šta dalje.

Autor: RTV Biser