Vesti

Od sutra ujutro u svim urbanim sredima apsolutno je zabranjen izlazak na ulicu svim licima starijim od 65 godina, a u selima i mestima sa manje do 5.000 stanovnika, zabrana se odnosi na starije od 70 godina, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sednice dva krizna štaba.

Druga mera se tiče svih ostalih građana – od sutra u 20 časova do pet sati ujutro, svakog dana, uvodi se zabrana kretanja svim licima bilo koje starosti. Niko ne može da bude na ulici, osim nadležnih organa na zadatku i radnika koji su u trećoj smeni, naveo je Vučić.

Vojska Srbije će preuzeti kontrolu nad svim zatvorenim graničnim prelazima, migrantskim centrima, svim bolnicama, i biće naoružana jer mora da zaštiti lekare, istakao je predsednik.

Plate u javnom sektoru neće smanjivati, da će medicinskim radnicima biti povećane, i da niko neće izgubiti posao.

Kada se završi borba sa koronom, naveo je, posvetiće se svi politici i dogovoru oko izbora. Rekao je da su se svi, na današnjem sastanku, učesnici izbora saglasili oko toga da o izborima nema reči dok traje epidemija

Vučić je rekao da je Srbija molila naše građane koji žive u inostranstvu da ne dolaze, ali da je oko 45.000 njih došlo u dva dana. “Od 7607 kontrolisanih lica, 5954 je policija pronašla kod kuće i oni su bili u izolaciji, čak 1653 nije pronađeno kod kuće. Ja sada pitam je li moguće da je neko toliko neodgovoran, da se tako ponaša.

Hrane ima na pretek, kaže Vučić, dodajući da će se nešto i izvesti u region, kako bi susedima pomogli, u prvom redu BiH i Republici Srpskoj. Rekao je i da je Severna Makedonija uputila zahtev, koji će, kako kaže, biti ispunjen. Kaže da pšenice ima za 10 meseci samo u rezervi, takođe da su velike rezerve i ulja.

Podsetio je da je NBS uvela ranije danas moratorijum na otplatu kredita.

Naš cilj je da ukinemo sve autobuske linije i vozne, da nemamo prevoz, naš cilj je da ljudi budu u kući, za radnike ćemo obezbediti posebni autobus, naveo je.

Rekao je da se to može očekivati za nekoliko dana.

Zahvalio je Kini što šalje tako veliku pomoć. Predsednik je naglasio da nema materijala i mašine koju nam nisu odobrili,

Najčitanije objave