Министар здравља Златибор Лончар је рекао да ће се променити режим рада медицинских установа, и да ће се прегледати хитни случајеви. Поред инфективних клиника, Земунска болница и болница „Драгиша Мишовић“ ће се претворити у болнице за пријем пацијената са коронавирусом уколико се број оболелих буде повећавао.

Према последњим информацијама, у Србији коронавирус има 55 грађана, седам више него јуче.

Инфективне клинике од данас ће обезбеђивати Војска Србије, јер ће највећи удар бити на болнице које се баве пацијентима зараженим коронавирусом.

Према његовим речима, домови здравља ће радити по специјалном режиму. Свим рецептима се продужава се рок, пацијенти ће моћи да оду у апотеку и добиће лекове.

Преема његовим речима, домови здравља ће радити по специјалном режиму. Свим рецептима се продужава се рок, пацијенти ће моћи да оду у апотеку и добиће лекове, рекао је Лончар.

Такође, домови здравља ће од данас изаћи с новим бројевима телефона где ће лекари моћи да ступе у контакт с пацијентима.

Уводе се и три нове линије за психолошку подршку.

Навео је да ће се операције радити само код животно угрожених пацијената, а да ће оне које могу да чекају бити одложене, као и контролни прегледи.

Онколошки болесници који су на зрачној и хемиотерапији настављају лечење по плану, јер спадају у групу животно угрожених пацијената.

Извор: ртс