Председница Владе Србије, Ана Брнабић, обишла је са сарадницима постројење за одсумпоравање у Термоелектрани Костолац Блок Б које испуњава најстроже еколошке страндарде ЕУ и најавила да ће у наредном периоду наставити да представља конкретне резултате у заштити животне средине која је почела 2014. године.

Брнабићка је поручила да је заштита животне средине један од три приоритета владе и да то говори о степену развоја Србије. Она је новинарима после обиласка Блока Б рекла да је имала жарку жељу да дође у Костолац и да подсети на то где, када и ко је почео борбу за здравију животну средину у Србији.

Премијерка је рекла да је Влада 2014. године донела одлуку да уложи 130 милиона долара за први филтер за одсумпоравање, што је јасан сигнал шта је важно за квалитет живота грађана Републике Србије. Брнабић је додала да је од 2014. године до данас Влада Србије уложила укупно око 600 милиона евра у оваква постројења. У току је изградња постројења за одсумпоравање на блоковима “А” и “Б” ТЕ “Никола Тесла”.

Посети је присуствовала и потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић и вршилац дужности директора “Електропривреде Србије” Милорад Грчић.

Испред Града Пожаревца, данашњој посети присуствовали су градоначелник Пожаревца Саша Павловић и председник Скупштине Града Пожаревца Предраг Мијатовић.

Извор: pozarevac.rs