Humanitarna organizacija Lajflajn iz Čikaga obezbedila je donaciju Fondaciji Nj.K.V. Princeze Katarine, od porodice Speranca, u znak sećanja na njihovog brata Daglasa Vajteheda, u vrednosti od 10.750 američkih dolara.

Кraljevski Dvor

Zahvaljujući donacji porodice Speranca osnovnoj školi „Jovan Šerbanović“ u selu Bliznak obezbeđena je najnovija računarska oprema, nameštaj za učionice, knjige za biblioteku, novo igralište i sportska oprema, rančevi sa školskim priborom i kutija sa obrazovnim materijalima i igrama, kao i niz dtugih stvari što je školi dugi niz godina bilo potrebno za kvalitetno obrazovanje.

Nj.K.V. Princeza Katarina veoma je srećna zbog pomoći pružene ovoj školi: „Humanitarna organizacija Lajflajn iz Čikaga, čiji sam pokrovitelj više od 25 godina, neumorno radi za našu decu. Srbija nije samo Beograd, mi pomažemo školama širom Srbije i Republike Srpske. Posebno sam zahvalna našim velikodušnim donatorima, porodici Speranca, koja brine o našoj deci i pruža im pomoć tokom ovih teških vremena. Bog vas blagoslovio što pomažete našoj deci! Naša deca će sada moći da se usredsrede na učenje i da uživaju u školovanju. Želim im puno uspeha u novoj školskoj godini!“

Direktor škole, Goran Milinković je naglasio da ova donacija mnogo znači školi i učenicima i zahvalio porodici Speranca koja ju je omogućila, kao i Humanitarnoj organizaciji Lajflajn iz Čikaga i Nj.K.V. Princezi Katarini.

Izvor: Кraljevski Dvor