Proslavio se pevajući u bendu The Rolling Stones koji na muzičkoj sceni postoji 58 godina, u međuvremenu oformio je još jedan muzički sastav, a iako ga ponekad na društvenoj mreži Twitter sahrane kako bi izazvali senzaciju, Mik Džeger (77) ne prestaje da intrigira svetsku javnost.

MH

O njemu su napisane dve biografije, nekoliko puta pojavio se na filmu i poslužio je kao inspiracija mnogim muzičarima, a na osnovu pojedinih detalja koji su poznati o njegovom privatnom životu, samo je moguće naslutiti šta je sve proživeo.

Ženio se dva puta, sa Biancom De Macias i Jerry Hall, ima sedmoro dece, međutim, mnogo više od osoba koje nose njegove prezime spominju se ljubavnice s kojima je ovaj megastar varao svoje supruge. Linda Ronstadt, Marianne Faithfull, Carly Simon, Margaret Tudeau, Chrissie Shrimpton, Anita Palenberg, Marsha Hunt, Pamela Des Bers, Carla Bruni, Uma Thurman, Angelina Jolie i mnoge druge pripadnice lepšeg pola navodno su sa slavnim pevačem završile u krevetu.

Mik Džeger rođen je 26. jula 1943. godine u Dartfordu, u Engleskoj. Njegovi roditelji bili su profesori, a tri godine nakon Micka dobili su još jednog sina, njegovog mlađeg brata Crisa. Kao dečak obožavao je da peva, bio je član crkvenog hora i nije propuštao da sluša radio-emisije putem kojih je pomno pratio pevače koji su nastupali. Za vreme školskih dana upoznao je Ketha Richardosa, s kojim je kasnije oformio slavni bend The Rolling Stones, a iako ga je školovanje upućivalo na bavljenje novinarstvom ili politikom, on ističe kako je oduvek znao da će biti deo muzičke scene.

Mick i Keith su osvojili koncertne bine najvećih svetskih gradova i dosta vremena provodili su zajedno, pa su na taj način svetskim medijima neretko davali povod da izveštavaju o njihovim svađama i prekidima saradnje.

Mick je prvi put sa Rolling Stonesima nastupio u londonskom klubu Marquee, 12. jula 1962. godine, ne sluteći da će danas ovaj datum zlatnim slovima biti upisan u istoriju rokenrola. Njegov glas ilustrovao je duh londonskih ulica, a od već tada popularnih Beatlesa, njegov sastav izdvajala je drskost, eksplicitnost tekstova i pravljenje skandala kojima su samo uvećavali svoju popularnost.

Kako sam kaže u jednoj od pesama: Bog mu je dao sve što želi. S obzirom na to da je seksualnost mnogih popularnih muškaraca večito dovođena u pitanje, slične spekulacije nisu zaobišle ni pevača Stonesa. Međutim, da se ne radi samo o spekulacijama, u svojoj knjizi Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger tvrdi i njegov biograf Christofer Andersen koji navodi da su Mick Jagger i David Bowie sedamdesetih godina bili ljubavnici.

Spomenuta knjiga predstavlja neautorizovanu biografiju frontmena Stonesa, a autor tvrdi da su dvojica slavnih pevača započeli vezu nedugo nakon što su se upoznali. Tadašnja Davidova supruga, Angie Bowie, navodno je jednog jutra njih dvojicu zatekla u krevetu i mada začuđena situacijom u kojoj se našla, ona im je poslužila kafu i sok od pomorandže, piše u biografiji. Da su dvojica pevača imali odnos koji prevazilazi onaj kolegijalni, potvrdila je jedna od tadašnjih pratećih pevačica Davida koja je priznala da su njen kolega i Mck bili seksualno opsednuti jedan drugim.

Iako je svoje seksualne fantazije isprobao i sa muškim polom, Mick Jagger poznat je kao zvezda u čijem su se zagrljaju našle i brojne manekenke, glumice, a neretko je bio opsednut i partnerkama svojih prijatelja. Poznati pevač isticao je da nema ništa zavodljivije od prelepe žene koja pripada drugome.

Ipak, u gore spomenutoj biografiji, jedan od najatraktivnijih detalja svakako je informacija da je dve godine proveo u strastvenoj vezi s Angelinom Jolie, jednom od najpoželjnijih svetskih dama. Tokom snimanja spota za numeru Anybody Seen My Baby, Jagger je upoznao lepu glumicu koja je u ovom video ostvarenju glumila striptizetu.

“Malo me je uplašilana početku, to volim”, rekao je Jagger kada je upoznao Angelinu. Glumica se u to vreme udala za svog britanskog kolegu Johnny Lee Milera, ali istovremeno je imala aferu i sa Timothy Hatonom. Sve navedeno samo je još više zaintrigiralo Micka koji je počeo da je opseda i ostavlja poruke na telefonskoj sekretarici. Ubrzo nakon toga njih dvoje započeli su romansu koja je trajala dve godine, navodi se u knjizi Christophera Andersena.

Sa Jerry Hall koja mu je rodila četvoro dece. Par je počeo da se zabavlja 1977. godine, da bi se venčali tek 1990. godine. Razveli su se 1999. godine a kasnije Jerry je nekoliko puta spomenula kako su joj deca lepo vaspitana i normalna, jer su provela detinjstvo gledajući uništenog “ujaka” Keatha Richardsa na kauču, odvavljenog od droge. U vreme kada je bio u braku sa Jerry Hall s kojom ima četvoro dece, Mick je oko bacio i na tadašnju atraktivnu manekenku Carlu Bruni koja je u vezi bila s njegovim prijateljem, čuvenim gitaristom Ericom Claptonom.

“Molim te, Mick, samo ne nju, mislim da sam se zaljubio”, govorio je Clapton starom prijatelju, a i pre Carle, Jagger je pokušavao da zavede dve Claptonove simpatije.

“Veza Micka i Carle nije mi izlazila iz glave do kraja te godine. Bilo mi je neprijatno kada bih gostovao na koncertima Stonesa znajući šta on radi iza scene,” objasnio je Clapton.

Roker i party maniac družio se s mnogim slavnim ličnostima, o čemu svedoče i brojne fotografije na kojima je rame uz rame sa Lou Reedom, Bobom Marleyem, a u tom ruhu živi i danas, pa je održao mini koncert pevajući sa predsednikom SAD-a Barakom Obamom.

Budući da vihor rokenrola sa sobom nosi i konzumaciju opojnih sredstava, tako je i pevač Stonesa neretko uživao u korišćenju droga, a 1967. godine bio je uhapšen zbog posedovanja amfetamina. Gostujući u jednoj emisiji, Jagger je javno pozvao Vladu Velike Britanije da legalizuje upotrebu marihuane na ostrvu Man, što bi, po njegovim rečima, verovatno smanjilo stopu kriminala.

“Mnoge negativne stvari i zločini događaju se upravo zbog toga što je droga ilegalna pa baš zbog načina njihove nabavke, posedovanja i prodaje nastaje nasilje,” istakao je u intervjuu za američku televiziju roker koji je oduševljen Jamajkom kupio kuću na ovom ostrvu. Iako se u potpunosti uklapa u profil kontroverzne ličnosti, Mick je u jednoj drugoj biografiji predstavljen kao fin, pristojan i poslušan lik. BackStage Pass VIP, naziv je knjige u kojoj autorka Debra Sharon Davis pevača The Rolling Stonesa opisuje kao maminog sina i uštogljenu osobu koja nosi roditeljima cveće pred večeru i čoveka koji je molio bivšu suprugu da nosi brusthlater ispod providne košulje u slučajevima kada idu u posetu njegovoj porodici.

“To je potpuno suprotno od onoga što publika misli o Micku. On je tako fin, pristojan, pažljiv… Često je u grupi išao na svoju štetu zbog zajedničkog uspeha”, otkriva autorka knjige i na taj način osvetljava poznatog muzičara u neočekivanom izdanju. Mada je okusio gotovo sve životne sokove, energični pevač danas leti po sceni kao da mu je dvadeset godina, a publiku impresionira kako svojim glasom, tako i izgledom i stilom.

Frontmen Stonesa ne zaobilazi ni aktuelne modne trendove.”Nije važno da li tek počinjete ili ste već godinama u poslu. Nema potrebe da se mnogo doterujete ako svirate u klubu sa 500 mesta. Ali, ukoliko nastupate pred 50.000 ljudi, nema smisla da budete odrpani”, objašnjava pevač koji je poznat po tome što nosi kreacije koje potpisuju poznate modne kuće, među kojima je i Dior.

Autor: RTV „Biser“, Izvor: menshealth.rs