Usled pogoršanja epidemiološke situacije izazvane virusom SARS-Cov-2  i povećanja broja zaraženih RFZO do daljnjeg neće dostavljati nove spiskove osiguranih lica za zakazivanje termina za konsultaciju za proces vantelesne oplodnje sve dok se u Republici Srbiji ne stvore povoljni epidemiološki uslovi za ponovno upućivanje istih na postupak BMPO. Potrebno je da ustanove odlože zakazane termine, konsultacije i procese i da obaveste parove o tome.

Foto: Pixabay

 

Parovi će dobiti nove termine koje će im dodeliti ustanova (klinika za IVF ili zdravstvena ustanova u kojoj se radi komisija).

Počev od 20 jula 2020. godine potrebno je obustaviti rad komisija u zdravstvenim ustanovama. Komisija će obavestiti parove o novom terminu kao i o tome da je komisija otkazana. Odrediće se novi termin kada se za to steknu novi uslovi.

Oni parovi koji su započeli proces – u konsultaciji sa lekarom treba da donesu odluku o nastavku, odnosno prestanku procesa ili eventualnog zamrzavanja embriona.

Obaveštenje RFZO-a možete pogledati klikom na link ispod:

Obaveštenje RFZO-16.7.2020. COVID-converted

Za ostala pitanja možete kontaktirati Centar za vantelesnu oplodnju na besplatan nacionalni broj 0800 333 030 ili direktno Udruženje na 061/624-5224.

Izvor: sansazaroditeljstvo.org.rs