Međunarodni sajam hortikulture održan od 17. do 20. juna u Beogradu, na kome su tradicionalno organizovane dve velike tematske izložbe – Izložba lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode” i  Izložba baštenskih i parkovskih mašina. Na ovogodišnjem sajmu veliku pažnju izazvao je “Homoljski med“. 

Foto: zagubica.org.rs

Izlagači iz zemlje i inostranstva predstavljaju sve oblasti hortikulture – među kojima i pcelarstvo, odnosno proizvode od meda, pa se tako među izlagacima, uz podršku lokalne samouprave, našla i Zadruga Homolje med iz Žagubice, sa jedinstvenim Homoljskim medom.

Homoljski med je od prošlnje godine ušao u sertifikaciju geografski zaštićšenog proizvoda, i ove godine dobio markicu koja garantuje kvalitet Homoljskog meda. Prema rečima direktora Zadruge Homoljemed Živorada Tomića, sajam je odlična prilika za ostvarivanje novih kontakata.

Prema rečima Tomića, velika je čast biti deo sajma hortikulture što još jednom potvrđuje kvalitet i visokorangirani položaj Homoljskog meda, kako među organizatorima, tako i među potrošačima.

Izvor: zagubica.org.rs