Ako volite posmatrati nebo, 9. februara u ranim jutarnjim satima  na nebu možete bideti Snežni Mesec, najsjajniji i najpuniji mesec u godini.

Mesec je pridev snežni dobio po mesecu februaru, za koji se očekuje da bude mesec s najviše snežnih padavina u godini. Ovaj fenomen događa se kad je mesečeva orbita najbliža Zemlji.

Šta nam donosi snežni Mesec prema astrolozima…

Svakako ne propustite da pogledate u nebo kako biste svedočili jedinstvenoj lepoti prirode, ali isto tako obratite pažnju i na astrološko značenje, koje je zaživelo 1979. zahvaljujući astrologu Ričardu Noleu.

U ovom smislu, pun Mesec simbolizuje dušu. Smatra se i prenosnikom energije do Zemlje, koju je na svome putu “upio“ od Sunca. Mesec nam, stoga, daje osećaj o prisutnosti energije, a kako Sunce i Mesec zajedno upravljaju menama na Zemlji, omogućuje nam i osećaj sigurnosti. Shodno menama, Mesec nas iz astrološkog aspekta podstiče na čišćenje i oslobađanje nepotrebnog tereta u životu. Budući da je za ovo prisutna jaka energetska predispozicija, dobro je preuzeti kontrolu nad ovim procesom kako bismo sigurno odbacili neželjene stvari.

Radi se i o razdoblju kada je moguće da preterujemo s osećajem krivice, kao i kritičnosti prema sebi. Astrolozi sugerišu kako bi trebalo da pripazimo i na moguće prevare. Ipak, dobre vesti su da nam snežni Mesec može osvetliti put i odluke, a i dati nam priliku da se oslobodimo nekih iluzija, poslovnih ili ljubavnih. Uticaj ovog razdoblja najviše će osetiti osobe rođene u znaku Device, Ribe, Strelca i Blizanca, kao i oni kojima je podznak ili Mesec u ovim znacima.

Izvor: MISS7