Ženske tašne su opasne po zdravlje, a prosečna žena provede 76 dana u životu „kopajući po torbi“. Pre svega torbe su neretko pune bakterija, nošenje na jednom ramenu šteti ramenima i kukovima, a „kopanje po torbi“ je stresno.

Foto: Pixabay

Ženske torbe su ili prevelike, pa je kopanje po njima stresno ili previše male da nam u njih stanu sve stvari, što je dodatno stresno. Prema podacima istraživanja, žene navodno 76 dana u životu pretražuju svoje torbice, a inventivna potraga za novčanikom, ključevima i telefonom je izrazito stresna.

Kopanje po torbi bespovratno loše utiče na psihičko zdravlje svake žene. Naravno da povremeno pretraživanje nije opasno za život, ali žene koje redovno „kopaju po torbi“ nepotrebno se izlažu riziku.

Ozbiljniju pretnju predstavlja nošenje velikih i teških torbi na ramenu. Jedna polovina tela je pritom uvek jače opterećena od druge, a posledice su bolovi u mišićima, oštećenje diska ili nepravilno držanje.

U torbama se često nalaze i uzročnici bolesti. Unutrašnjost torbe plodno je tlo za bakterije koje se okupljaju oko šminke i ostataka hrane. Upravo je šminka, koja je u kontaktu sa licem i telom najveći rizični faktor za širenje bakterija.

Izvor: novosti.rs