Završni ispit u osnovnim školama biće održan 23, 24. i 25. juna. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić je nakon sastanka sa predstavnicima svih institucija koje učestvuju u pripremi i realizaciji završnog ispita u osnovnom obrazovanju rekao da ne sme biti propusta i najavio drastične kazne za eventualne propuste u organizaciji i sprovođenju završnog ispita.

Ilustracija/Pixabay

 

Završni ispit polagaće više od 68.000 učenika i naš zajednički cilj je da ga organizujemo na najbolji mogući način.  Ne sme da nam se desi ni jedna greška. I ne sme biti propusta koji će na bilo koji način ugroziti čitav proces a za koji je odgovoran ljudski faktor“ izjavio je ministar Ružić.

On je najavio drastične kazne za eventualne propuste u organizaciji i sprovođenju završnog ispita.

Imamo sve uslove i preduslove da završni ispit protekne  na najbolji mogući način“, izjavio je ministar.

On je zahvalio svima na predanom radu i izrazio uverenje da ovogodišnjem završnom ispitu neće doći do nepravilnosti.

U pripremi i organizaciji  završnog ispita, pored Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nastavnika u školama,  učestvuju i kabinet predsednice Vlade, Kancelarija za IT i eUpravu, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Zavod za unapređivanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, JP „Pošte Srbije“, Fakultet organizacionih nauka (testmaster), Eonsistem, esDnevnik, Ministarstvo zdravlja i Privredna komora Srbije.

Autor: RTV Biser