Завршни испит у основним школама биће одржан 23, 24. и 25. јуна. Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић је након састанка са представницима свих институција које учествују у припреми и реализацији завршног испита у основном образовању рекао да не сме бити пропуста и најавио драстичне казне за евентуалне пропусте у организацији и спровођењу завршног испита.

Ilustracija/Pixabay

 

Завршни испит полагаће више од 68.000 ученика и наш заједнички циљ је да га организујемо на најбољи могући начин.  Не сме да нам се деси ни једна грешка. И не сме бити пропуста који ће на било који начин угрозити читав процес а за који је одговоран људски фактор“ изјавио је министар Ружић.

Он је најавио драстичне казне за евентуалне пропусте у организацији и спровођењу завршног испита.

Имамо све услове и предуслове да завршни испит протекне  на најбољи могући начин“, изјавио је министар.

Он је захвалио свима на преданом раду и изразио уверење да овогодишњем завршном испиту неће доћи до неправилности.

У припреми и организацији  завршног испита, поред Министарства просвете, науке и технолошког развоја и наставника у школама,  учествују и кабинет председнице Владе, Канцеларија за ИТ и еУправу, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, Завод за унапређивање квалитета образовања и васпитања, Министарство унутрашњих послова, ЈП „Поште Србије“, Факултет организационих наука (тестмастер), Еонсистем, есДневник, Министарство здравља и Привредна комора Србије.

Аутор: РТВ Бисер