U opštini Malo Crniće, naselju Kalište, predsednik opštine Mališa Antonijević je sa saradnicima obišao rekonstruisan fudbalski teren. 

Foto: RTV Biser

Rekonstrukcija je izvedena u dve faze i koštala je 6.860.000 dinara. U prvoj fazi, tokom 2020. godine ograđen je teren, podignuta je zaštitna ograda iznad golova, izgrađena je septička jama i prostor klupe za rezervne igrače. Vrednost ovog projekta je bila 1.737.000 dinara. U drugoj fazi izgrađena je  kompletna infrastruktura u vrednosti od 5.122.000 dinara, koju čine kanalizaciona, električna i vodovodna mreža, kompletna rekonstrukcija svlačionica sa tuš kabinama i pet novih toaleta.

Predsednik Opštine Malo Crniće Mališa Antonijević čestitao je izvođaču radova, kao i članovima FK „Crni vitez 1924“ na hrabrosti da se dogovore i  ujedine.

Foto: RTV Biser

Drago mi je da su ovi momci shvatili da je Opština njihov partner i zato danas možemo da se pohvalimo onim što smo uradili. Ovi momci iz Kališta su nam se odužili i pokazali svoje ideje opravdanim, time što su bili učesnici finala Kupa na Dan Opštine i još jednom su nam potvrdili da su zaista u svojoj nameri istrajni. Pre nekoliko godina, tačnije 2016 godine imali smo samo šest fudbalskih ekipa koje su se takmičile u različitim rangovima, a do skoro ih je bilo jedanaest. Nažalost, ekipa iz Crljenca je odustala od  takmičenja, nadam se privremeno, i da ćemo uz dogovor naći način da se vrate u takmičenje. Mi smo i tamo obnovili infrastrukturu, teren i sve prateće sadržaje. Radili smo i u Velikom Selu i Batuši, ali tu nećemo stati. U toku je formiranje još jednog fudbalskog kluba u naselju Kula. Planiramo i dalje da ulažemo u sport,  Nastavićemo i dalje sa obnovom u Smoljincu, Salakovcu i drugim naseljima.

U znak zahvalnosti na uređenju sportskog terena i objekata, predsednik Saveta mesne zajednice Kalište Veljko Milić i predsednik FK „Crni vitez 1924“ Lazar Stojadinović poklonili su dres  kluba predsedniku opštine Mališi Antonijeviću.