Na Srebrnom jezeru je uspešno završen 15. Šahovski festival „Srebrno jezero 2022“ (Silver Lake Chess Festival) koji je od od 19. do 26. juna okupio takmičare iz dvadesetak zemalja.

Foto; velikogradiste.rs

Na otvaranju festivala, učesnike je pozdravio zamenik predsednika opštine Veliko Gradište Slađan Marković, poželevši im uspeh na turniru, ali i da iskoriste slobodno vreme kako bi uživali u boravku na Srebrnom jezeru i Velikom Gradištu.

“Veliko Gradište je turistička destinacija koja nije ni najveća ni najpopularnija, ali je destinacija koja se najbrže razvija i na tome nam svi odaju priznanje. Jednog dana će stigurno biti i najpopularnija i najveća destinacija – to je ono na čemu mi radimo. “, rekao je Marković, napomenuvši da opština povezuje putnu infrastrukturu kako bi, već dogodine, turisti ovde mogli da stignu privatnim avionima, jahtama ili, svega za sat vremena, brzom saobraćajnicom iz Beograda.

Učesnicima je dobrodošlicu poželeo i predsednik Sportskog saveza Veliko Gradište Dušan Banović koji je, na zatvaranju, najboljim takmičarima uručio nagrade.

Novost ovogodišnjeg festivala predstavljalo je održavanje Šahovskog kampa, od 21. do 25. juna, na kojem su lekcije iz šaha držali profesionalni predavači i treneri na čelu sa Ilijom Serafimovićem, prvakom Evrope.