Zabrana kretanja za uskršnje praznike trajaće od petka u 17 časova do utorka u 5 satu ujutro, i Vlada bi uskoro trebalo da formalizuje tu odluku.

Foto: Pixabay

 

Zabrana kretanja za uskršnje praznike trajaće od petka u 17 časova do utorka u 5 satu ujutro, i Vlada bi uskoro trebalo da formalizuje tu odluku, saznaje N1.

To je i, gostujući na RTS-u, potvrdio i predsednik Srbije Aleksanda Vučić. On je najavio da će „za pola dana“ biti usvojena odluka da se od petka u 17h do utorka u 5h zabrani kretanje.

Tako će zabrana kretanja predstojećeg vikenda trajati dan duže u odnosi na prethodni, odnosno 84 sata.

Podsetimo, Sinod Srpske pravoslavne crkve zatražio je od državnog vrha da odobri privremeni prekid zabrane kretanja na Uskrs, kako bi pravoslavni hrišćani koji nisu u samoizolaciji mogli da učestvuju na liturgiji na svoj najveći praznik.

Iz Kriznog štaba su, međutim, tim povodom poručili da je „svaka nedelja ključna“ kada je u pitanju epidemija koronavirusa, i da „u skladu s tim treba i da se ponašamo“.

Epidemilog Predrag Kon je čak naveo da ga je molba Sinoda SPC duboko pogodila, i da je to jedan od razloga zašto je razmišljao o ostavci.

Izvor: N1