Građani Srbije poslali su već 35.000 koverti sa fiskalnim računima i slipovima za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi 2020“.

Na adresu Kontakt centra kontakt@uzmiracun.rs stiglo je i više od 70 upita, a građane najviše interesuje na koju adresu šalju koverte, kako da ih pravilno popune i da li su njihovi računi ispravni, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Adresa koju treba upisati na prednjoj strani koverte je UZMI RAČUN I POBEDI 2020, dok je s druge strane obavezno čitko napisati ime i prezime, adresu kao i kontakt telefon pošiljaoca. Slanje koverata je potpuno besplatno.

Svaka koverta treba da sadrži najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, minimalne vrednosti od po 100 dinara, ne starijih od prvog septembra 2020.

Fiskalne račune i slipove ne treba mešati u istoj koverti – primera radi, koverta sa devet fiskalnih računa i jednim slipom smatraće se nevažećom.

O tome kako prepoznati ispravan fiskalni račun i slip i koji su odgovori na druga najčešća pitanja građani se mogu informisati na nacionalnom portalu www.uzmiracun.rs.

Građanima se preporučuje bezgotovinsko plaćanje 

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, Vlada Srbije još jednom apeluje na građane da pakovanje i adresiranje koverata obave u svojim domovima i popunjenu kovertu samo ubace u najbliže poštansko sanduče.

Preporučuje se da se zatvaranje koverte sa 10 računa obavi čistih ruku uz pomoć selotejpa ili lepka kako bi se izbegla i najmanja moguća šansa za potencijalni kontakt virusa sa respiratornim putevima, nakon čega ponovo treba oprati ruke.

Dodatno, građanima se preporučuje da plaćaju bezgotovinski kad god je to moguće jer tako izbegavaju direktan kontakt s prodavcem i novčanicama koje idu iz ruke u ruku.

Pritom dupliraju svoje šanse za dobitak jer za deset plaćanja karticom dobijaju 10 fiskalnih računa i još 10 slipova što je dovoljno za dve koverte.

U saopštenju se navodi da učešće u nagradnoj igri ne podrazumeva nikakvo čekanje u redovima, pa čak ni ulazak u poslovnicu pošte s obzirom da se mogu koristiti bilo koje koverte i da nema potrebe za kupovinom ili lepljenjem markica, veće je dovoljno ubaciti ispravno popunjen koverat u jedan od preko 1.900 poštanskih sandučića koji su dostupni na otvorenom širom Srbije.

Veoma je važno da se i u toku borbe protiv sive ekonomije ponašamo odgovorno i savesno i ne ugrožavamo sopstveno zdravlje i zdravlje ljudi oko nas, što je u ovom slučaju apsolutno moguće, poručuje Vlada Srbije u saopštenju.

Navodi se i da je Vlada omogućila građanima da od 15. oktobra mogu slati koverte sa fiskalnim računima ili slipovima, a o tačnim datumima izvlačenja, koja će biti organizovana u živom prenosu na RTS-u, građani će biti uskoro obavešteni.

Autor: RTS